Project in de kijker: Renovatieproject Pizza Hut Schoten


Bij de renovatie van de Pizza Hut in Schoten kon ook de koeling niet ontbreken. De diepvriesinstallatie was immers volledig versleten en de panelen werkten niet meer naar behoren wat een hoge energiefactuur met zich meebracht. Bovendien werd er nog met een oud koelmiddel gewerkt wat niet meer conform de huidige wetgeving is.
Met deze vraag kwam Pizza Hut bij ons aankloppen. Een kolfje naar onze hand! Wij hebben hun geadviseerd om de commerciële koeling volledig te vernieuwen.
Koelcel

Koelcel

Voor de koelcel hebben we gekozen voor panelen van Isomasters. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in de voedingsindustrie en voor temperatuurgecontroleerde opslag.

Voor de verdamper in de binnenunit van de koelcel hebben we gekozen voor de installatie van Friga-Bohn. Hun prijs-kwaliteitverhouding is prima en voor herstellingen kunnen wij bij Frigabohn zeer snel terecht. Dat zorgt ervoor dat we bij de klant heel kort op de bal kunnen spelen in geval van panne.

Compressor

Compressor

Voor de compressor hebben we gekozen voor de goede kwaliteit van Sylensis. Dit zijn zeer goede en betrouwbare producten en ook bij Sylensis zijn we zeker van een snelle en efficiënte service na verkoop wat de klant uiteraard alleen maar ten goede komt als er zich een defect voordoet.

Het elektrisch bord, dat voor de controle en de regeling van de koelcel dient, hebben we zelf ontwikkeld. Voor de regelaars hebben we gekozen voor Dixell. We werken al een aantal jaren met Dixell samen omdat ze enerzijds voor de klant en anderzijds voor de technieker heel gemakkelijk in gebruik zijn. Dat bespaart voor de klant in tijd als de technieker moet ingrijpen.